Herdenking "Huize Lidwina" 1944Sept23-2014Sept23
Klik hier voor foto van Frans (PA4FH)

Klik hier voor foto van Johan (PA2E)
Klik hier voor foto,s van Harry Wilmink (PD2HW)uit Arnhem
Legervoertuigen Twente
site LVT
Meer info huize Lidwina

In de vroege ochtend van 17 september 1944 begon operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. Maar de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen, bedoeld om snel door te kunnen stoten naar Berlijn, werden een fiasco vanwege de onverwacht sterke Duitse tegenstand. Een bloedbad was het gevolg.
Nooit is de plotselinge concentratie van Duitse troepen bij Arnhem volledig verklaard, en nooit is duidelijk geworden wie wie heeft verraden. Vaststaat dat de Duitse Sicherheitsdienst twee dagen vóór de aanval was geïnformeerd door de Nederlandse verrader Chris Lindemans, alias King Kong. Ook is zeker dat Lindemans kort daarvoor te gast was in het hoofdkwartier van Prins Bernhard, opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. Maar waarom heeft Bernhard altijd volgehouden dat hij King Kong pas op 22 september 1944 voor het eerst heeft ontmoet?

In King Kong komt Engelandvaarder en geheim agent Daan Kist er na bijna vijf jaar achter wie in het gevolg van de Prins in opdracht van zowel Londen als Berlijn de oorlog een totaal andere wending wilden geven, en ontdekt hij waarom King Kong een jaar na de bevrijding het zwijgen moest worden opgelegd.
Derde, afzonderlijk te lezen, deel van een trilogie. In deel 1 'De dubbelganger' raakt een naar Engeland gevluchte inlichtingenofficier betrokken bij het plan van een groep hooggeplaatste Britten om buiten Churchill om vrede te sluiten met Duitsland. In deel 2 'De anjercode' worden verschillende agenten, die vanuit Engeland zijn gedropt in Nederland, meteen na aankomst opgepakt, een inlichtingenofficier moet uitzoeken wat er aan de hand is. Dit slotdeel van de trilogie gaat over de mislukte geallieerde operatie Market Garden (1944). Dubbelspion Christiaan Lindemans, alias King Kong, zou deze geheime operatie aan de Duitsers hebben verraden. Volgens Ross omdat de Amerikanen niet zouden willen dat de Britten Berlijn zouden innemen. Verder stelt Ross dat Churchill wist dat de Japanners Pearl Harbor zouden aanvallen, maar die informatie geheim hield, en dat de Amerikaanse geheime dienst betrokken was bij het Englandspiel.
Twee tragedies die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland plaatsvonden zijn nooit ontraadseld: het Engelandspiel en het dramatische fiasco van de slag om Arnhem. Op 7 februari 2004 verweet een woedende prins Bernhard Tomas Ross in een open brief dat hij hem van verraad beschuldigde.


****** OPMERKING******
Ze konden geen verrader vinden , toen in '44 van het mislukken "Slag om Arnhem" .
7 Sept. dropping o.a. de Telegrafisten achter het front "Jedburgh Team"om info te winnen om later Duitsland binnen te trekken !
..9Sept. - 23 Sept. vaak zenden op één plek met het verhaal van ..
""Zenders niet afluisterbaar en niet te localiseren !""
Dit moet je is vertellen binnen de" HamRadio Vossenjagers!!"
Het kwam uit de hoek van onze Prins Berhard ..heeft hij dan nog veel meer fouten gemaakt !
Alle vele vaste telegrafie posten rolden men op en de verplaatsbare overleefden het !!
In het NOORDEN was de S.A.S actief ..
Die konden ze niet vinden
.Verplaatsbare posten , effe, en WEG ..

Binnen < HamRadio > ...een vos die aan de wandel is ...maar moeilijk te pakken#

De "doofpot" is niet vast te houden na zo veel jaren ....!!!!!!!

JOHAN(PA2E)
go to PA2E   Johan
go to  PA2E   Johan
Opmerkingen : pa2e@hotmail.com